Selasa, 20 September 2011

Baju Kurung Sulam Reben.


Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin.
Rasanya belum terlewat lagi untuk mengucapkan Salam Aidilfitri kepada semua pengunjung dan rakan blog.  

Pada entry kali ini saya kongsikan hasil percubaan pertama sulaman reben di baju kurung saya sendiri.  Sebelum ini ramai rakan dan saudara mara yang bertanya tentang sulaman pada baju kurung ni, tapi baru sekarang dapat mencubanya.  Sulaman ni terlalu 'mini' bagi saya, jadi macam-macam dugaan semasa nak menyiapkannya, rasa macam tak menjadi pun ada.   Akhirnya inilah hasilnya, dan pastinya saya inginkan pandangan dari anda semua, silalah komen.....jangan baca dan tengok gambr saja yea...!!!

Sulaman Reben pada lengan dan bawah baju (bahagian depan sahaja)

Gambar Close up:



Zoom-out lagi...:

Sulaman pada lengan baju.

Sulaman pada bawah baju.




2 ulasan:

  1. walaupon tuan rumah kata sulaman mini jer.. tapi bagi saya dah big project dah ni. tak pernah lagi buat sulaman riben ni. Biasanya kalau ada sulaman sebegini, kena dry clean ke eks? or boleh masuk washing machine jer? or basuh tangan?

    BalasPadam
  2. terima kasih atas komen mila, yg mini tu tak mudah sebenarnya, kecikk sangat...
    Baju bersulam mcm ni, memang kena jauhkan dr washing machine....:)

    BalasPadam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...