MatahariKu



Produk No. : MB003
Saiz : Diameter 6" x 13" panjang.

As salam...kembali semula selepas bercuti sempena Aidil Addha. 

Dah lama bercita-cita nak buat sulaman reben bunga matahari, kalau sebelum ni asyik geram tengok hasil tangan bloger-bloger otai sulaman reben, akhirnya kini Alhamdulillah dapat menyiapkan sepasang mini bolster bunga matahari untuk kakak ipar saya.  

Untuk percubaan pertama ini, saya merujuk hasil tangan Kak Ina's Collection.  Walaupun ianya tak sesempurna mana jika di bandingkan dengan hasil tangan Kak Ina, tapi seronoknya rasa hati tak dapat di gambarkan.  

Jom tengok gambar close-up sebelum di jahit :



Dah siap jahit, sedia untuk diletakkan di dashbord bahagian belakang kereta.










Ulasan

  1. Banyak kerja-kerja yang indah terdapat di blog ini ... ikut! Salam dari Macedonia:)

    BalasPadam
  2. Nani, terima kasih sudi singgah...:)

    BalasPadam
  3. Salam. Cantiknya... Kebetulan anak nak bag berbungakan matahari. Minta izin ikut paten matahari ni ? Dapat buat sekuntum secantik ni pun dah best. Maklumla sy baru belaja buat RE.

    BalasPadam
  4. W-salam Lien,

    Boleh, silakanlah...memang sulaman ni untuk di kongsi bersama...:)

    BalasPadam
  5. Wow cantiknya.. Selalunya RE ni ikut pattern ke or ikut kretiviti sendiri yer? saya ni tak pernah try RE ni.. tp nampak menariklah

    BalasPadam
  6. Mila, terima kasih. Biasanya ikut kreativiti sendiri, mila cubalah try sekali, mesti jatuh hati...:)

    BalasPadam
  7. Yanti, tahniah, memang cantik sangat.....

    BalasPadam

Catat Ulasan

Catatan Popular