Jumaat, 23 Disember 2011

Table Runner Pn. Badariah


Salam semua....
Kali ini saya nak kongsikan gambar table runner yang saya buat khas untuk Makcik Badariah dari Brunei.  
Sulaman yang agak ringkas untuk table runner ini saya siapkan pada saat akhir iaitu beberapa hari sebelum anak Makcik Badariah berkunjung ke rumah saya, jadi paten sulaman reben kali ini pun boleh dikatakan idea di saat-saat akhir juga.  
Inilah hasilnya table runner maroon untuk orang Berunei...


Produk No. : TR012
Saiz : 15" x 52"



 Saya sulamkan kudup bunga ros bersaiz mini pada kedua-dua sisi table runner untuk mengelakkan ianya kosong di bahagian tengahnya.  
Saya sangat suka dan kagum dengan idea sulaman kudup ros yang comel ini, yang asalnya ilham dari sulaman reben Kak Ina's Collection.

Close-up sulaman reben pink rose dan sweet little rose....








Khamis, 15 Disember 2011

Table Runner Pn Min.



Produk no : TR011
Saiz : 17" x 52"

Salam, apa khabar semua.  
Baru saja pulih dari sakit gigi selama lebih seminggu, terus menyiapkan tempahan on-line dari Pn Min  yang dah agak lama tertangguh.  Pn Min dari Batu Caves, memilih warna dan paten sulaman seperti ini, serta minta saya menambah lebih banyak bunga di bahagian tengah.  Jadi inilah hasilnya apabila di pasang di atas meja...


Gambar close-up sulaman di bahagian tengah dan hujung table runner.




Saya membentuk folded rose untuk bahagian tengah dan rosette rose untuk bahagian hujung table runner.  Untuk kemasan jahitan tepi kain, saya menambah sulaman french knot di sekelilingnya, menggunakan warna yang sama dengan tassel yang terpasang di kedua-dua hujung table runner.


Harap Pn. Min berpuashati dengan hasil sulaman ini dan tak serik untuk menempah lagi...:)  
Jika anda berminat untuk menempah, sila e-mail atau hubungi/sms nombor handphone saya.  

Selasa, 6 Disember 2011

Memang Minat Maroon...


Salam, apa khabar semua? 
Dalam mood cuti sekolah, lebih banyak masa untuk anak-anak dan keluarga, 
jadi tak banyak hasil sulaman yang dapat saya siapkan. 
Tempahan kali ini ialah alas meja makan berwarna maroon untuk 
ex-school+campus mate, Pn Hasni dari JB yang baru saja menyambut cahayamata yang ke-4.  
Pilihan warna kain dan warna bunga reben adalah pilihannya sendiri.  
Sulaman reben pada keliling meja sahaja, jadi bolehlah di letakkan cermin 
di permukaan atasnya nanti. 

Produk no.: TC005
Saiz : 56" x 80".


Memang Minat Maroon....
Waktu saya pasang alas meja ni pada meja kerja saya untuk sessi penggambaran, aduhai....laawaaanyaa...(perasaan sendiri la tu..), ish... tak jadi poslah macam ni! 
Tapi mana boleh, ini sahabat baik punya tau....!!
Emmm...nampaknya lepas ni nak kena buat satu lagilah untuk rumah sendiri.
InsyaAllah, kalau sempat.


Sulaman reben folded rose di setiap penjuru dan muka kiri/kanan, 
juga sulaman french knot untuk kemasan jahitan pada lipatan hujung kain 
di sekeliling alas meja. 


Untuk sebarang pertanyaan dan tempahan, sila e-mail atau hubungi nombor saya.  
Untuk setiap produk yang saya buka untuk tempahan, 
saya letakkan Produk No. bagi memudahkan rujukan anda yang ingin membuat sebarang pertanyaan dan tempahan. 
Anda boleh menempah mengikut warna pilihan sendiri, dan anda juga boleh mengirim kain yang anda beli sendiri untuk saya membuat sulamannya sahaja, 
jadi bolehlah berjimat. 

Sekian, akan menyusul lagi nanti...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...